Firewalling

Al sinds de opkomst van internetverbindingen is de firewall het belangrijkste instrument om een intern netwerk op een veilige manier te koppelen aan het internet. De functionaliteit van een firewall is in de loop der jaren echter sterk veranderd: in het begin was een firewall een port-blocker. Hiermee werd bijvoorbeeld voorkomen dat een webserver ook met het FTP -protocol benaderd kon worden. De laatste jaren zijn firewalls sterk gegroeid in de richting van Intrusion Prevention. Er wordt nu veel meer naar content en intentie gekeken. De nieuwste ontwikkeling op firewall gebied is het centraal stellen van de gebruikers en hun applicaties, en op basis hiervan selectief toegang te verlenen.

Firewalls zijn er tegenwoordig in alle soorten en maten. Een firewall/VPN/IPS systeem is het hart van de security infrastructuur. De functies van deze component zijn:

  • Verkeersagent tussen alle security zones, van LAN tot Internet
  • Inhoudelijke inspectie (stateful) van alle netwerk connecties
  • Voorkomen misbruik van protocollen (IPS functie)
  • Eindpunt voor koppelingen met externe netwerken (site-to-site VPNs)
  • Bestand tegen destructieve aanvallen vanuit internet (DoS attacks)

Daarnaast moet de firewall een hoge beschikbaarheid hebben, voldoende interfaces voor het onderbrengen van alle zones en voldoende capaciteit om groei op te vangen. Bij de keuze voor een merk en type firewall weegt BlackIP de oplossingen van Barracuda en Stormshield tegen de eisen en wensen van de klant.

Meer weten?

BlackIP is uw Security Partner op het gebied van Firewalling. Met jarenlange ervaring en expertise in het implementeren en migreren van Barracuda oplossingen bent u bij BlackIP aan het juiste adres. Voor meer informatie omtrent Barracuda Firewall of Barracuda Next Generation Firewall oplossingen neem dan contact met ons op.

Referenties

DAK Kindercentra

Nieuws

Prijs / Prijslijst

Network Security

Details

Deel deze pagina: