Managed E-Mail Encryptie

Op het internet gebeurt het: klantinformatie of bedrijfsgegevens worden per mail uitgewisseld. Daarmee loopt u de kans dat deze gevoelige informatie door derden wordt onderschept en misbruikt. Indien het privacygevoelige data betreft, loopt u ook tegen torenhoge boetes aan op van de Autoriteit Persoonsgegevens in het kader van de wet op datalekken.

Veilig mailen met managed e-mail encryptie

Met de dienst 'managed e-mail encryptie' hoeft u zich geen zorgen meer te maken over onbeveiligd mailen. Zonder dat er voor de gebruikers iets verandert en zonder investering in eigen oplossingen bent u beschermd tegen de risico’s van onbeveiligd mailen. Of u nu gebruik maakt van een eigen mailserver of een clouddienst, 'managed e-mail encryptie' werkt met elk type mailserver.

Met managed e-mail encryptie hoeft u zich nooit meer zorgen te maken over onderhoud en beheer. Ons team neemt de verantwoordelijkheid voor een optimale werking, met duidelijke afspraken en een vaste prijs per maand, per gebruiker. Dat doen wij graag voor u.

Versleutelen kan op 4 manieren

De versleuteling kan op 4 manieren (ook in een mix) plaatsvinden: S/MIME, OpenPGP, PDFMail en/of CompuWebmail. Met PDFMail is het mogelijk om versleutelde en gesigneerde e-mails te sturen naar derden die niet over certificaten voor het versleutelen van e-mails beschikken. De geadresseerde kan met een wachtwoord het PDF-document, met daarin de inhoud van de e-mail en eventuele bijlage(n), openen en lezen.

Het beantwoorden van e-mails is eveneens mogelijk door de 'reply' knop in de PDF. De dienst is heel eenvoudig te integreren in bestaande netwerken, te beheren via een centraal webmanagement en de eindgebruiker hoeft geen handeling te verrichten om e-mails versleuteld te versturen. Op de devices van de gebruiker hoeft niets te worden geïnstalleerd.

Centraal management voor gateway

Het implementeren, configureren en het management van de gateway kan eenvoudig via het webmanagement gedaan worden. De beheerder kan regels en groepen aanmaken voor de gebruikers in de verschillende domeinen. Deze regels zijn bindend en kunnen niet omzeilt worden. De gateway versleutelt en signeert automatisch e-mails van gebruikers naar vooraf bepaalde e-mailadressen van groepen of gebruikers.

De verantwoordelijkheid wordt hiermee verplaatst van de gebruiker naar het management. In de datacenters van Blackip zijn deze mailgateways en webmailportals geïnstalleerd voor de dienst MEaaS, Mail Encryption as a Service.

Schaalbaar en flexibel

Managed e-mail encryptie is af te nemen vanaf 5 gebruikers tot vele duizenden. Het afrekenmodel is gebaseerd op x aantal gebruikers (licenties) per maand. 1 e-mailadres = 1 gebruiker.

Meer weten?

BlackIP is uw Security Partner op het gebied van Managed E-Mail Encryptie. Met jarenlange ervaring en expertise in het implementeren en migreren van BlackIP oplossingen bent u bij BlackIP aan het juiste adres. Voor meer informatie omtrent MEaas oplossingen neem dan contact met ons op.

Referenties

Hosting2Go
Stichting Aap

Nieuws

Prijs / Prijslijst

Managed Services

Details

Bedrijf: BlackIP
Omschrijving:
Email Encryption-as-a-Service
Product: MEaas
Technologieën: Beveiliging, Security, Security Solutions
Deel deze pagina: