Guardian360 Security Platform
Guardian360 Security Platform Mobile Application

Guardian360 Security Platform

Het Guardian360 Security Platform bestaat uit 8 scanners die constant in- en om uw netwerk zoeken naar zwakke plekken in de netwerkbeveiliging of webapplicatiebeveiliging.

Mocht er ondanks alle vormen van scanning en beveiliging toch een hacker of netwerkindringer uw netwerk binnendringen, slaat de Guardian360 Canary een stil alarm.

Het 24/7 opererende Security Operations Center (SOC) van Guardian360 identificeert en schakelt een eventuele indringer of hacker vervolgens direct uit.

WEBSITE NETWERK VULNERABILITY SCAN

Scan direct uw website op network vulnerabilities met BlackIP en bekijk waar de knelpunten liggen van uw netwerkinfrastructuur.

Controleer nu gratis uw eigen netwerk

GUARDIAN360: 8 SECURITY SCANNERS

1. GLOBALE SCANNER

De Global Scanner controleert uw applicaties, infrastructuur en apparaten vanaf de buitenkant van uw netwerk. Guardian360 doet dat door uw netwerk te benaderen met technieken die een ‘echte hacker’ gebruikt om it-omgevingen te infiltreren. Daardoor krijgt u een goed beeld van de volgende bedreigingen:

 • Server of website maakt deel uit van botnet
 • Server is kwetsbaar voor SSL/TLS aanvallen of is onjuist geconfigureerd
 • SQL server kwetsbaar, controle op veel voorkomende configuratiefouten
 • Netwerk bereikbaar vanaf buitenaf
 • Netwerk kwetsbaar voor DDoS / reflection aanvallen

2. LOCAL PORT SCANNER

De Locale Poort Scanner bekijkt van binnenuit uw netwerk welke poorten open staan. Deze poorten bieden een aanvaller namelijk de mogelijkheid om verder door te dringen in uw infrastructuur of om uw webapplicaties aan te vallen. Elk uur wordt er gescand op meer dan 80 veelgebruikte en misbruikte poorten.

3. WEBAPPLICATIE SCANNER

De Webapplicatie Scanner voert een penetratietest ui op de wijze waarop een aanvaller van buitenaf ook zou proberen een website binnen te dringen. Denk hierbij aan alle kwetsbaarheden waarover binnen de OWASP-aanbevelingen wordt gesproken, zoals:

 • Aanroepen van data zonder authenticatie
 • Gevoelige data direct benaderbaar
 • Injectiemogelijkheden en kwetsbaarheden
 • Algemen security-configuratiefouten
 • Manipuleren en vervalsen van transacties

4. AMPLIFICATION SCANNER

De Amplification Scanner controleert op correcte configuratie van de servers en stelt vast of deze niet vatbaar zijn voor bedreigingen als:

 • Reflection-attackmogelijkheden in het netwerk
 • SSL & TLS misconfiguratie

5. NETWERK VULNERABILITY SCANNER

De Netwerk Vulnerability Scanner controleert o.a. op de aanwezigheid van oude applicaties die niet goed gepatcht zijn, maar ook op netwerktoepassingen, complete besturingssystemen en webapplicaties. Hierdoor kan Guardian360 meer dan 70.000 actuele bedreigingen herkennen en hierop alarmeren.

6. LOKALE GUARDIAN360 SCANNER

De Lokale Guardian Scanner is een virtuele of fysieke 'probe' die op verantwoorde en veilige wijze in uw interne kantoornetwerk geplaatst wordt, uiteraard in overleg met uw IT-medewerkers. Op deze 'probe' zijn de Guardian-scanners geïnstalleerd die uw netwerk van binnenuit afspeuren op security-dreigingen. Met behulp van een versleutelde verbinding worden resultaten en bevindingen naar de centrale Guardian-database gestuurd, waar u de resultaten naast de externe scans kunt leggen. Zo krijgt u daadwerkelijk ‘situational awareness’.

7. CREDENTIAL SCANNER

De Credential Scanner speurt het netwerk af naar niet-complexe, onversleutelde of te korte wachtwoorden. Ook wanneer wachtwoorden versleuteld zijn, zal de Guardian Cruncher proberen wachtwoorden te kraken. Dit gebeurt op een aparte password-cracker die in staat om miljoenen wachtwoorden per seconde te ‘raden’.

8. BLACKLIST SCANNER

De Blacklist Scanner zorgt ervoor dat u snel kunt ingrijpen als uw domeinen en ip-adressen op een blacklist staan. Om dit te bewerkstelligen wordt er o.a. op basis van de volgende vragen gescand:

 • Staan uw ip-adressen op een blacklist?
 • Zijn uw website en/of ip-adressen bekend op pastebin?
 • Zijn er virussen, malware of andere malicious activiteiten binnen uw netwerk actief?
 • Wordt er spam verstuurd vanaf uw netwerk?
 • Wordt uw website gebuikt voor phising?
 • Wordt er binnen uw netwerk aan Bitcoin-mining gedaan?

Meer weten?

BlackIP is uw Security Partner op het gebied van Guardian360 Security Platform. Met jarenlange ervaring en expertise in het implementeren en migreren van Guardian360 oplossingen bent u bij BlackIP aan het juiste adres. Voor meer informatie omtrent Guardian360 Security Platform of Security Platform oplossingen neem dan contact met ons op.

Referenties

Hosting2Go
Stichting Aap

Nieuws

Prijs / Prijslijst

Guardian360

Details

Bedrijf: Guardian360
Omschrijving:
Guardian360 Security Platform
Product: Guardian360 Security Platform, Security Platform
Technologieën: Beveiliging, Security, Security Solutions
Deel deze pagina: