Top 3 Office 365 uitdagingen

Office 365 en Barracuda oplossingen

Office 365 is de Office Suite van Microsoft dat gehost wordt door Microsoft. Steeds meer organisaties ontdekken het gemak van Office 365. Office 365 vermindert het IT-beheer, verlaagt de initiële investeringen, en u kunt snel profiteren van nieuwe versies, aangezien Microsoft alle applicaties in de Cloud voor u upgrade. Maar hoe zit het nu met de beveiliging, archivering en back-up van uw e-mails in Office 365? Belangrijke onderwerpen gezien organisaties steeds meer vertrouwen op elektronische correspondentie voor hun bedrijfsvoering.

WAT ZIJN DE TOP 3 OFFICE 365 UITDAGINGEN?

#1 – EMAIL DATA MIGRATIE NAAR OFFICE 365

PST* bestanden worden al jaren gebruikt en zijn aanwezig op laptops, desktops en file servers. PST bestanden zijn niet toegankelijk vanuit Office 365. Hoe vind je deze PST bestanden en identificeer je de eigenaren? Hoe elimineer je PST files die dubbel, onbelangrijk of gedateerd zijn? De oplossing hiervoor is PST Enterprise gecombineerd met de Message Archiver. Migreer de bestanden naar Office 365 met de garantie dat ze niet de migratie vertragen en mailboxen vol laten lopen.

*PST (Personal Storage table) is een “uitgeklede” bestand met e-mails. Per default archiveert Outlook periodiek en automatisch e-mails naar PST files.

#2 – MANAGEN VAN UW WEBGEBRUIK

Office 365 is de Office Suite van Microsoft dat gehost wordt in de datacentra van Microsoft. Kenmerkend voor deze dienstverlening is de blijvende connecties die constant worden opgezet tussen de endpoints van gebruikers en de Microsoft Cloud. Dit kan belastend zijn voor organisaties met traditionele netwerk modellen en nevenvestigingen. IT afdelingen worden uitgedaagd om te zorgen voor betrouwbare internet “break-outs” op iedere locaties met policies voor het optimaliseren van belangrijk dataverkeer. Barracuda biedt met de NG Firewall hier een passende oplossing voor.

#3 – OPSLAG EN DOORZOEKEN VAN EMAILS

Tijdens het gebruik van Office 365 realiseren bedrijven zich snel dat het behouden van e-mail data voor de continuïteit van het bedrijf en compliancy ten aanzien van wet en regelgeving niet zo makkelijk is als gedacht.

Er is in Office 365 geen eenvoudige manier om verloren of corrupte data te herstellen. De bewaarfunctie van Office 365 is gebaseerd op document tags, wat betekent dat de bewaarde data is gemengd met operationele data. Gedurende het gebruik van Office 365, loopt de mailbox zeer vol. Hierdoor wordt de zoektijd naar oude mails lang en frustrerend. Veel dagelijkse zoekopdrachten vereisen een zo kort mogelijk zoektijd.

Office 365’s “back-up” functie is een volledige manueel proces, en gaat maar terug tot een bepaalde periode. Er is geen mogelijkheid tot het herstellen van volledige mailboxen of het terugzetten van een grote hoeveelheden data naar een eerdere status.

De Message Archiver van Barracuda is dé ideale oplossing voor de opslag van e-mails en het terugvinden van e-mails.

BARRACUDA ESSENTIALS SPECIALISTEN

HOE KUNNEN WIJ U HELPEN MET UW OFFICE 365?

Barracuda is een wereldspeler als het gaat om emailarchivering, de transitie naar Office 365 en optimalisatie van het dataverkeer. Daarnaast heeft Barracuda een eenvoudige oplossing in de vorm van Barracuda Essentials for Office 365. We maken graag een afspraak met u om de Barracuda oplossingen toe te lichten. 

Afspraak maken

FAQ / MEEST GESTELDE VRAGEN

BARRACUDA ESSENTIALS BESCHERMING

WAAROM EXTRA BESCHERMING VOOR OFFICE 365?

Het klopt dat voor bepaalde Office 365-componenten Microsofts Exchange Online Protection en Compliance Center beschikbaar zijn, deze voorzien van een eerste beveiligingslaag. Echter blijkt uit de praktijk dat vaak veel organisaties met grote hoeveelheden e-mailverkeer zich later pas realiseren en ervaren dat de in Office 365 ingebouwde beveiliging moeilijk hanteerbaar is en dat ze de granulaire controle mist waarop ze vertrouwden toen email nog on-premises in beheer was. Verder komt het voor dat spam en e-mail bedreigingen nog steeds de mailbox van bedrijven kan bereiken.

Barracuda Essentials breidt Office 365 uit met een extra laag en meer granulaire beveiliging. Daarnaast voegt Barracuda Essentials ook belangrijke functionaliteiten toe met betrekking tot het bewaren en archiveren van e-mails en e-discovery toe. Veel bedrijven vinden het bewaren van mails in Office 365 te rudimentair en dat de functie niet beantwoordt aan de behoeften van organisaties die met wet- en regelgeving of juridische kwesties, in wat voor vorm ook, te maken hebben. 

En misschien nog wel belangrijker: het is sowieso nooit verstandig om al uw e-mails in één enkele database te bewaren zonder back-up of calamiteitenplan (disaster recovery plan). Helaas realiseren bedrijven zich nogal eens te laat dat gegevens verloren kunnen gaan door beheer-/gebruikersfouten, gecorrumpeerde bestandsbijlagen en andere problemen buiten de Microsoft-cloud om. Barracuda Essentials biedt cloud-to-cloud back-up van uw e-mails en bestanden naar de Barracuda Cloud, OneDrive for Business of zelfs een on-premises server.

 

VOORDELEN BARRACUDA ESSENTIALS

MEERWAARDE VOOR MIJN OFFICE 365 ABONNEMENT?

Barracuda voorziet in een extra laag van bescherming tegen dataverlies en vergemakkelijkt tegelijkertijd het gebruik van uw Office 365-implementatie.

  • Geavanceerde e-mailbeveiliging. De geïntegreerde beveiligingsservice voor e-mailverkeer garandeert een betere blokkering van spam en protectie tegen e-mail bedreigingen, zoals malware, virussen en phishing mails. Bovendien verhindert een krachtige, regelgebaseerde filter op uitgaande mail dat belangrijke gegevens buiten uw organisatie terechtkomen. E-mail encryptie voegt nog eens een beveiligingslaag toe.
  • Cloudgebaseerde archivering service. Barracuda Essentials kan de logboekfunctie van Office 365 gebruiken om te waarborgen dat alle mailberichten gearchiveerd en gemakkelijk gezocht kunnen worden.
  • Gestroomlijnde back-up en herstel. De cloud-to-cloud back-updienst voorziet in een ongelimiteerde back-up van al uw e-mails en bestanden. Het recovery proces is veel eenvoudiger en sneller dan de standaard herstelfunctie van Office 365.

BARRACUDA ESSENTIALS BEVEILIGING

WAAROM E-MAILBEVEILIGING BARRACUDA V.S. EXCHANGE?

Barracuda Essentials voorziet in beveiligingslagen voor het vangen van malware en phishing pogingen die door de rudimentaire Exchange Online Protection heen glippen. Barracuda Essentials omvat voorts een aantal functionaliteiten die optioneel zijn met Exchange Online Protection: geavanceerde bedreigingsdetectie, bescherming tegen typosquatting, beveiliging van links en e-mail encryptie.

OFFICE 365 COMPLIANCE CENTER

WAAROM NOG EEN ANDER ARCHIEF NODIG?

Barracuda volgt een alternatieve benadering door een enkele, onveranderlijke kopie van elke e-mail te archiveren. Deze functionaliteit minimaliseert risico’s door de kopie buiten de productieomgeving van het e-mailbericht op te slaan in een apart, veilig archief segment in de Barracuda Cloud. Deze rechtlijnige benadering garandeert dat originele e-maildata veilig worden opgeslagen voor zo lang als nodig is, zonder het risico van corrumpering of wissen. Aan compliance is zo gemakkelijk te voldoen en aan eindgebruikers kan alleen-lezen toegang verschaft worden om zelf e-mails op te zoeken en op te halen, op enig moment via enige interface.

EMAIL BACKUP & HERSTELDIENSTEN

MICROSOFT BESCHERMT MIJN DATA... TOCH?

Vaker wel dan niet worden gegevens gewist, waarna men zich pas later realiseert dat ze nog nodig zijn. Hoewel verwijderde items hersteld kunnen worden vanuit Exchange Online en OneDrive for Business, is de opslag van deze items dikwijls inadequaat. Met Barracuda’s Cloud-to-Cloud Backup for Office 365 elimineert u het risico dat items verloren gaan door per ongeluk wissen. Bovendien bewaart u e-mails en bestanden automatisch oneindig, wat nuttig is in het geval dat gebruikers bij uw organisatie vertrekken – zonder dat u extra licenties hoeft te kopen. Verder kunt u inactieve gebruikersaccounts opheffen en daardoor extra gebruikerslicenties van Office 365 weer beschikbaar maken.

Office365 zelf richt zich vooral op het garanderen dat de beschikbaarheid van diensten en gegevens niet wordt verstoord.,
Microsoft biedt klanten twee mogelijkheden voor dataherstel:
 
1. Prullenbak: Gegevens die onlangs door gebruikers zijn verwijderd, kunnen worden hersteld uit de Prullenbak (voor OneDrive) of de mappen Verwijderde items en Recoverable Items (voor Exchange Online). Deze zijn echter onderworpen aan retentieperioden zoals hieronder vermeld, waarna de gegevens permanent worden verwijderd en niet meer beschikbaar zijn.
 

2. Documentversie: Als de functie Documentversie is ingeschakeld, behoudt OneDrive for Business een aantal eerdere versies van elk gewijzigd document, en eindgebruikers kunnen vervolgens terugzetten naar een van deze eerdere versies. Dit biedt echter geen bescherming tegen onbedoelde of onjuiste verwijdering, omdat alle versies van een document worden verwijderd wanneer de huidige versie is verwijderd.

 
Organisaties die Office 365 aannemen, moeten erkennen dat er ernstige beperkingen zijn die inherent zijn aan beide van deze opties:
 
• Deze opties werken op een individuele manier, maar kunnen ook worden ontdekt door grotere hoeveelheden gegevens, zoals volledige mappen of mailboxen.
• Het is niet mogelijk om data herstellen met een van deze opties zonder aanzienlijke extra verwerking.
 

Meer weten?

BlackIP is uw Security Partner op het gebied van Top 3 Office 365 uitdagingen. Met jarenlange ervaring en expertise in het implementeren en migreren van Barracuda oplossingen bent u bij BlackIP aan het juiste adres. Voor meer informatie omtrent Barracuda Essentials for Office 365 of Barracuda Essentials oplossingen neem dan contact met ons op.

Referenties

Hosting2Go
Stichting Aap

Nieuws

Prijs / Prijslijst

Barracuda Essentials voor Office 365

Details

Bedrijf: Barracuda, BlackIP
Omschrijving:
Barracuda Essentials for Office 365
Product: Barracuda Essentials for Office 365, Barracuda Essentials
Technologieën: Security Solutions
Deel deze pagina: